Amsterdamse gracht met bloemen
Duurzaamheid 0 Comments

5 duurzame uitjes in Amsterdam

In Amsterdam is altijd iets te beleven. Veel mensen gaan vaak shoppen, een hapje eten of een museum bezoeken als ze in de stad zijn. Maar hoe pak je je uitjes op een duurzame manier aan?

1. Het water op

Amsterdam staat bekend om zijn prachtige grachten. Via het water kun je de hele stad verkennen. Gewone rondvaartboten varen vaak op fossiele brandstof, maar er zijn andere manieren om vanaf het water de stad te verkennen. Een heel sportieve en waarschijnlijk de meest duurzame is door te waterfietsen. Verder kun je elektrische sloepen huren in Amsterdam.

2. Bezoek een park

De leukste, meest centraal-gelegen parken van Amsterdam zijn het Vondelpark en Westerpark. In Amsterdam is best veel groen te vinden, dus er zijn er nog veel meer. Google maar eens! Wat kun je doen in een park? Je kunt er wandelen of een lekkere (duurzame) picknick houden. In sommige parken kun je ook zwemmen. 

3. Tweedehands winkelen

Amsterdam barst van de tweedehands kledingwinkeltjes, algemene kringloopwinkels en vintage-evenementen. Voorbeelden van leuke vintage-boetiekjes zijn Marbles, Episode, Bij ons en verschillende kilostores. Onder de kringloopwinkels heb je Rataplan, de winkels van Leger des Heils en Mevius. Het grootste evenement is de vlooienmarkt bij de IJ-Hallen. Dit is zelfs de grootste vlooienmarkt van Europa. Bij alle bovengenoemde plaatsen kun je geweldige spullen kopen, zonder dat je het milieu extra belast.

4. Hortus botanicus

Als je een beetje een bewuste levensstijl hebt, ga je niet naar een dierentuin. Als je wel van een beetje natuur houdt, is een botanische tuin een leuke bezienswaardigheid.

5. Duurzaam uiteten

Veganistisch eten is het allerduurzaamst. Voor het verbouwen van plantaardig voedsel is namelijk een stuk minder land, water en grondstoffen nodig. Daarbij zetten planten CO2 om in zuurstof, terwijl zoogdieren het omgekeerde doen en ook nog eens andere broeikasgassen produceren. In de afgelopen jaren zijn er nogal wat veganistische eettentjes de grond uit gestampt. Je vindt ze op vegancompass.nl of Happy Cow. 

Bron: Sloepverhuur Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *