Milieu 0 Comments

Begin met deze tips milieubewuster te leven

Gasloos wonen komt steeds vaker voor in het gezin. Dit kan veel energie besparen. Het eerste voordeel is dat het op de lange termijn goed is voor het milieu en de portemonnee. Als u daarom in een milieuvriendelijkere omgeving wilt wonen, kunt u zelf enkele maatregelen nemen om dit doel te bereiken. Lees verder om te zien welke stappen u als eerste kunt nemen.

Installeren van warmtepomp

Het installeren van een warmtepomp zorgt ervoor dat je op een milieuvriendelijke manier de woning verwarmt en van warm water voorziet. Voor traditionele cv-ketels zijn warmtepompen een duurzame keuze. Het voordeel is dat, aangezien de warmtepomp bijna geen of geen gas gebruikt, de uitstoot van kooldioxide tot 50% kan worden verminderd. De pomp draait op elektriciteit en met behulp van zonnepanelen kun je op een duurzame manier elektriciteit opwekken.

Duurzaam koken doe je op elektriciteit

Een andere juiste stap is het koken op elektriciteit, ofwel een inductiekookplaat. Dit is beter voor het milieu, maar er zijn meerdere voordelen aan het koken op elektriciteit:

  • Eten kun je sneller opwarmen of bereiden, dit heeft als voordeel dat er minder energie verloren gaat wat het dus energiebesparend maakt.
  • Koken op elektriciteit is veiliger, er is immers geen open vuur.
  • Ook is het onderhouden en schoonmaken van een inductieplaat vele malen eenvoudiger.

Op engie-energie.nl kun je kijken wat je nog meer kunt doen om bewuster te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *