sloep amsterdam
Duurzaamheid 0 Comments , , , ,

Duurzame en ecologisch verantwoorde boten, oftewel ecoboten.

De voordelen van een emissievrije boot

De volgende keer als je Amsterdam bezoekt en een boot huurt om door de grachten te varen, kies dan voor de duurzame optie, namelijk de ecoboat. Elektrisch varen in een muisstille boot, is de manier van varen voor de toekomst. Juist omdat de boot muisstil is hoor je de dieren, het water klotsen. In plaats van een sterke, vieze bezine lucht ruik je de natuur. Ecoboten zijn ook nog eens makkelijker te bedienen en voordeliger dan conventionele boten, maar nog belangrijker de boot is milieuvriendelijk. Daarom zijn ecoboten de ideale rondvaartboot. Sloep huren in Amsterdam? Ga voor de duurzame optie.

Technologische ontwikkelingen

Emissievrij varen wordt steeds populairder, in veel natuurgebieden is het zelfs verplicht. De toekomst van duurzame boten ziet er zonnig uit. Dit komt door de technologische ontwikkelingen in de elektrische rijden. De ontwikkelingen in de auto industrie staan paralel aan de boten industrie. Kortere laadtijden en grotere capaciteit zal lijden tot een grotere actieradius.

Laadpunten aan het water

Op dit moment zijn er nog niet genoeg laadpunten aan het water, dus als je geen eigen laadpaal hebt waarvan je gebruik kan maken is een ecoboot nog niet aantrekkelijk. De infrastructuur wordt echter steeds idealer, er worden steeds meer laadpunten geplaatst. Nog een goede oplossing is draagbare accu’s die je thuis kan opladen en vervolgens je boot weer nieuwe energie geeft.

Het is duidelijk dat elektrisch varen en rijden de toekomst is, er wordt dan ook flink geïnvesteerd in de technologische ontwikkelingen die dit waar gaan maken. Ben je van plan om binnenkort gebruik te maken van een boot of een aan te schaffen? Orienteer je dan op ecologische elektrische boten. Er zijn genoeg aanbieders, soorten en maten nu op de markt. Als je voor elektrisch kiest, dan kies je voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *