Duurzaamheid 0 Comments

Duurzame koffie drinken op de werkvloer

Bij de term duurzame koffie denken veel mensen al snel aan Max Havelaar. Misschien wel het bekendste merk op het gebied van fair trade. Er worden echter steeds weer nieuwe initiatieven bedacht. Het ligt als bedrijf niet alleen aan welke leverancier je kiest, maar ook hoe de koffie geconsumeerd word. In dit artikel hebben we voorbeelden op een rij gezet van hoe je koffie duurzaam kan maken op de werkvloer.

Duurzame opties voor koffiebekers en roerstaafjes 

Bij het gebruiken van koffiebekers en roerstaafjes zijn er vele opties. Tegenwoordig bestaan er biologische koffiebekers met FSC papier en een PLA coating. Wat is dat nou precies? FSC is een milieuvriendelijke vervanger van plastic en de PLA coating is gemaakt van bijvoorbeeld zetmeelrijke planten zoals suikerbieten en mais. Dit is allemaal 100% biologisch afbreekbaar en gecertificeerd. Wil je het nog beter doen als bedrijf? Verban dan koffiebekers en roerstaafjes. Een koffiemok is veel beter voor het milieu en zorgt ook voor minder afval! Naast het afval waar koffiebekers en cups voor kunnen zorgen, is er vaak ook nog restafval van de bonen of cups die gebruikt worden. Als je dit duurzaam wil aanpakken scheid het afval dan. Zo kan het apart verwerkt worden.

Koffiemachines op het werk

Koffieautomaten voor bedrijven worden vaak via een contract aangeschaft. Hier zit dan ook gelijk service bij mocht het apparaat kapot gaan. Steeds vaker gaan deze leveranciers over op het hergebruiken van koffiemachines. Het kan nou eenmaal voorkomen dat een koffieautomaat van een bedrijf stuk gaat. Kijk dan dus naar een leverancier die oude apparaten een nieuw leven geven. Dit is goed voor de portemonnee en het milieu.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *