Duurzaamheid 0 Comments

Energie opwekken met zonne-energie

Duurzaam energie opwekken kan in deze tijd erg belangrijk zijn met de opwarming van de aarde. Er zijn verschillende manieren om duurzaam energie op te wekken, zoals windenergie, aardwarmte, biomassa en zonne-energie. Om via deze manieren energie op te wekken heb je speciale materialen nodig. Er is nu erg veel uitstoot over de hele wereld, en daarom wordt er steeds meer gekeken naar milieubewuste manieren om energie op te wekken. Overal op de wereld zijn auto’s te vinden en die stoten CO2 uit. Omdat het slecht voor het milieu is worden er onderhand ook al elektrische auto’s gemaakt. De elektrische auto’s kosten over het algemeen wel meer, maar je hebt minder brandstofkosten. Zonnepanelen worden gebruikt om zonne-energie op te wekken. Zonnepanelen kunnen op verschillende plekken geplaatst worden, maar het vaakst worden ze op de daken van huizen gemonteerd.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen brengen erg veel voordelen met zich mee. Als je zonnepanelen hebt aangeschaft, dan heb je binnen 6 tot 8 jaar je investering terugverdient. De zonnepanelen verhoogt ook de waarde van het huis. De panelen hebben een lange levensduur dus hebben weinig aandacht nodig en ze zorgen voor lagere energiekosten. Op zonnepanelen zitten laagjes silicium. Zonlicht wekt dan elektrische spanning op tussen die laagjes. Deze spanning wordt door een zogenaamde omvormer omgezet naar wisselstroom en dat is de stroom die geschikt is voor huishoudelijke apparaten. In zuidelijke landen leveren de zonnepanelen meer energie op, omdat in die landen meer de zon schijnt dan in Nederland. Maar toch schijnt de zon ook hier voldoende om stroom te kunnen oogsten en zelfs op een bewolkte dag werkt het nog. Zonnepanelen kopen in Overijssel is tegenwoordig dan ook heel gewoon. Als je de zonnepanelen gaat plaatsen is het belangrijk om te controleren of er geen schaduw op je dak valt en of er geen obstakels liggen. Over het algemeen geldt dat zonnecellen op een dak op het zuiden het meeste opbrengen, maar ook met een dak op het noorden valt genoeg zon te oogsten.

Hebben zonnepanelen veel onderhoud nodig?

Een groot voordeel van zonnepanelen is dat ze goedkoop zijn in gebruik en de onderhoudskosten liggen laag. Bij zonnepanelen is het belangrijkst dat er geen vuil op ligt, maar de meeste vuil wordt er al afgespoeld door regen en sneeuw. Het is echter wel belangrijk om je zonnepanelen regelmatig te controleren op eventueel vuil dat is achtergebleven, zoals bladeren of stof. Als dit blijft zitten, dan kan dit namelijk negatief effect hebben op het rendement van je zonnepanelen. Ook is het belangrijk om uw zonnepanelen af en toe te laten inspecteren op beschadigingen of defecten. Dit zorgt ook voor een langere levensduur. De lente en zomer zijn de seizoenen met de meeste zonuren, en het is dus gunstig als je zonnepanelen in deze periode optimaal presteren. Heb je interesse in zonnepanelen of isolatie? Dan kun je perfect terecht bij Energiecontrol.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *