riool
Uncategorized 0 Comments

Help, mijn riolering is verstopt!

Een rioolverstopping is iets wat elk moment voor kan komen. Meestal gebeurt dit op de meest onhandige momenten. Bijvoorbeeld als je op het punt staat naar je werk te vertrekken of wanneer het net bedtijd is voor je kinderen. Je merkt dan plotseling dat het toilet niet meer doorspoelt of dat het water in de gootsteen van de keuken steeds hoger komt te staan. Paniek! Niet wetend wat te doen ga je als kip zonder kop aan de slag. Tevergeefs, want door een kleine foute handeling kan de verstopping erger worden en er kan zelfs een nieuwe verstopping ontstaan. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Daarom geven wij je de juiste tips om ervoor te zorgen dat je binnen no-time weer naar je werk kunt gaan of je kinderen toch op tijd op bed kunt leggen. En lukt dit niet? Dan kun je altijd nog een ontstoppingsbedrijf in Enschede inschakelen.

Een goed begin is het halve werk

Tijdens het ontstoppen van de riolering kan het nog wel eens een kliederboel worden. Het water spat alle kanten op en voor je het weet staat niet alleen de gootsteen of het toilet blank, maar ook de keuken of de badkamer. Ga daarom voorbereid aan de slag. Zorg ervoor dat er voldoende kranten of keukenpapier op de vloer ligt zodat het water wordt opgezogen. Ga daarnaast niet aan de slag voordat je rubberen handschoenen hebt aangetrokken. Er zitten namelijk een hoop bacteriën in bijvoorbeeld het toilet die je liever niet op je handen krijgt.

Plopper

Nu je de juiste voorbereidingen hebt getroffen, kun je aan de slag. Het meest voorkomende ontstoppingsmiddel is de plopper. Iedereen heeft er wel één in huis en het is dan ook makkelijk in gebruik. Zet de rubberen kant op de afvoer en ga hevig op en neer met de houten steel. Op deze manier zet je druk op het water waardoor de verstopping nog wel eens kan worden weggespoeld.

Soda en azijn

Heeft het gebruik van de plopper niet mogen baten? Ga dan aan de slag met het volgende huis-tuin-en-keukenmiddeltje. De combinatie van soda en azijn geeft namelijk een chemische reactie waardoor de afvoer zomaar eens verstopping vrij kan worden. Los een handje soda op in een kopje water en giet dit in de afvoer. Doe er een kopje azijn bij en houd je gezicht op een veilige afstand. Het middeltje gaat namelijk flink bruisen. Laat de soda en azijn ongeveer 15 minuten staan en giet vervolgens een volle waterkoker met heet water door de afvoer. 

Laat je helpen door een ontstoppingsbedrijf in Enschede

Hebben beide tips niet geholpen en woon je in Enschede en omstreken? Geen paniek! Je kunt altijd nog een ontstoppingsbedrijf in Enschede inschakelen. De vakmannen van Rioolproblemen Kwijt staan je graag bij om je zo snel mogelijk van de verstopping af te helpen. Daarnaast zijn ze ook inzetbaar voor een rioolinspectie of een reparatie aan de riolering. Aarzel daarom niet te lang en schakel een professional in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *