Houten chalet slaapkamer inrichting
Uncategorized 0 Comments

Houten Chalet: Meest duurzame woning?

Een houten chalet straalt natuur en warmte uit. Daarnaast zijn houten chalets ook nog eens milieu vriendelijk. Een gemiddeld huishouden besteed per jaar haast €1.000,-  aan een energie rekening. Veel blokhut eigenaren geven echter aan dat ze veel minder uitgeven. Denk hierbij aan air conditioning, heet water, verwarming en verlichting. Deze blokhut eigenaren maken optimaal gebruik van de milieu bewuste nuftjes van houten chalets.

Al deze handige accomodaties zijn al toegevoegd tijdens of na het bouwen van de chalet. Een houten chalet is namelijk energie efficient. De bouwmateriaal en isolatie zijn de voornaamste redenen hiervoor.

Houten chalet bespaart energie

Het besparen van energie is als van nature voor houten chalets. Houten huizen zijn zeer geschikt voor een huishouden. Hout absorbeerd warmte gedurende de dag en verspreid het ‘s avonds geleidelijk weer. Hierdoor blijft de temperatuur in de woning constant en fijn. Tegenwoordig zijn er veel manieren om houten huizen milieu-vriendelijk te bewerken zodat er nauwelijks of geen lucht door het materiaal heen komt. Blokhut leveranciers letten erg op isolatie en zijn vaak ook nog eens milieu bewust.

Blokhutten zijn voorzien van goed geiïsoleerde en brandveilige materialen. Er zijn speciale keurmerken waar houten chalets aan moeten voldoen. Dit garandeerd uw veiligheid.

Ec0-vriendelijk

Critici van blokhutten wijzen op de noodzaakdat een houten huis hun niet goed kan beschermen tegen diverse weersomstandigheden. Veel blokhutten zouden daarom chemisch bewerkt zijn om deze elementen te kunnen weerstaan. Deze chemische componenten zijn niet goed voor het milieu. Je vindt echter ook veel leveranciers die hier niet mee werken. De blokhutten industry is vooruitstrevend en met toenemende regelgeving worden er steeds betere alternatieven op de markt gezet die milieu vriendelijk zijn. Het argument dat het hout chemisch bewerkt en milieuvervuilend is, is dan ook verouderd.

Opvangen van zonlicht

Blokhutten bevinden zich meestal in zonlicht en tussen de natuur. Vaak als gevolg van het ontbreken van andere omliggende gebouwen. Met het oog hierop is aanpassing aan het meeste hiervan zeer milieuvriendelijk. Vooral omdat zonne-energie via subsidies en overheidsprogramma’s toegankelijker worden in de kosten. De zonnepanelen van vandaag zijn zeer goed aan te passen aan blokhutten. Dit resulteert in besparingen op uw energierekening en voor het milieu.

Milieubewuste huiseigenaren

Blokhutten hebben de neiging om diegenen aan te trekken die om het milieu geven. Want de grote aantrekkingskracht van een blokhut geeft aan hoe goed het geïntegreerd is in de natuurlijke omgeving. Het is meestal gebouwd om te bestaan in de natuur. In tegenstelling tot opvallen, zoals veel conventionele huizen. Wanneer je dit in gedachten houdt, is het geen verrassing dat blokhuishouders vaak eco-vriendelijke methoden gebruiken om hun huizen te bouwen en te onderhouden. Waaronder:

  • Schapenwol gebruiken in plaats van glasvezel- of schuimisolatie tussen boomstammen. Schapenwol heeft geen petrochemische ingrediënten of een milieubelastend productieproces, vergeleken met glasvezel of schuim.
  • Het gebruik van dood hout in plaats van levende bomen om de blokhut te bouwen is een ander alternatief voor milieuvriendelijke eigenaren van blokhutten of toekomstige eigenaren.
  • Mortel gebruiken in plaats van petrochemisch synthetisch bewerken.
  • Kiezen voor gerecyclede en geregenereerde materialen waar mogelijk. Deze zijn vaak beschikbaar voor timmerhout, elektrische armaturen, sanitair, structurele balken en meer.
  • Volledig gebruik maken van de natuurlijke thermische batterij-achtige energie-efficiëntie van de blokhut in de indeling van de woning.

Eigenaren van blokhutten gebruiken dergelijke tips om de natuurlijke milieuvriendelijke eigenschappen van hun blokhut optimaal te benutten. Naast de relatief kleine aanpassingen – zoals het kiezen voor een ander materiaal – die een grote bijdrage kunnen leveren aan het milieu zonder aan kwaliteit in te boeten. Met een houten chalet kun je dus veel kosten besparen en minder belastend zijn voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *