Milieu 0 Comments

Tips om je voor te bereiden op een grote wandeling

Soms wordt een wandeling wel eens onderschat en kom je onderweg een aantal, letterlijk en figuurlijk, obstakels tegen. Als je een grote wandeling hebt gepland zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Of je nou ervaren bent of niet, in de bergen van Oostenrijk wandelt of in de Ardennen, een goede voorbereiding is essentieel. In deze blog vertellen wij tips om goed voorbereid op je wandel vakantie te kunnen gaan!

 

  1. Zorg voor een goede conditie en houding

Wandelen in de bergen is heel anders dan wandelen op de vlakke heide. De ondergrond is anders, je gebruikt meer spieren, de weersomstandigheden zijn anders etc. Het is daarom goed om je voor te bereiden op het gebied waar je de wandeling gaat doen. Je kunt van te voren meer naar de sportschool gaan of veel en in verschillende omgevingen te wandelen in eigen land. Let vooral op de kracht in je bovenbenen en knieën, deze nemen de stappen namelijk op.

  1. Investeer in goede navigatie of wandelkaart

Bezuinig hier vooral niet op. Je kunt maar beter iets duurder uit zijn dan dat je verdwaald raakt. Kijk naar verschillende merken GPS of een goede wandelkaart.

  1. Vind een mooie en realistische route

Je kunt je eigen routes samenstellen maar er zijn ook veel reisbureau’s die wandelroutes hebben en deze aanbieden. Bedenk voor jezelf een realistische hoeveelheid kilometers, want je wilt niet op de helft al kapot zijn.

  1. Investeer in de juiste wandelkleding

Ga je op vakantie naar de bergen en ben je van plan te gaan wandelen, dan is het goed om de juiste uitrusting mee te nemen. Het allerbelangrijkste is schoeisel. Zorg voor bergschoenen die goed passen en geschikt zijn voor het terrein waar je wilt gaan lopen. Speciale wandelschoenen van Meindl of Lowa wandelschoenen zijn een goede keuze. Zij hebben voor iedere omgeving een passende schoen.Kijk niet alleen naar schoenen maar ook de rest van je kleding en een rugzak. Je zult merken dat je het veel langer vol zal houden als je hierin investeert.

  1. Zorg voor genoeg eten en drinken

Om de lange wandelin vol te houden en goed voor jezelf te zorgen tijdens de wandeling moet je genoeg eten en drinken bij je hebben. Drink genoeg water want je hebt op een dagtocht minstens twee liter water nodig.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *