Afbeeldingsresultaat voor zonnepanelen
Duurzaamheid 0 Comments

Zijn de voordelen van zonnepanelen echt zo groot?

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen, maar wat zijn de voordelen eigenlijk? De technieken om zelf elektriciteit op te wekken zijn door de jaren heen erg ontwikkeld en sterk verbeterd. De kwaliteit van de zonnepanelen is tegenwoordig veel beter en daarnaast zijn de prijzen ook nog eens afgenomen. Maar wat veel mensen zich blijven afvragen is, of het financieel en milieubewust gezien nou echt zo veel scheelt om zonnepanelen aan te schaffen. 

Milieu

Zonnepanelen wekken groene stroom op, wat helemaal duurzaam is. Daarnaast verlagen de zonnepanelen de CO2-uitstoot van de huishoudens. Doordat de broeikasgassen de warmte van de aarde vasthouden warmt de aarde op, wat betekent dat CO2-uitstoot erg slecht is voor het milieu. De opwarming van de aarde leidt momenteel bijvoorbeeld al tot smelten van ijs op de noord- en zuidpool. Hierdoor zal het waterniveau oplopen, het klimaat veranderen en het zal zorgen voor een extremer weer. De CO2-uitstoot verminderen is dus erg belangrijk. Zonnepanelen zijn om deze reden een mooi begin om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Financieel

Met 10 zonnepanelen op het dak van een huis wordt er al snel zo’n 600 euro per jaar bespaard op de energiekosten. Daarnaast is het zo dat wanneer er meer stroom wordt opgewekt dan verbruikt, dat de eigenaar de stroom kan sturen naar de energieleverancier. Hiervoor betaald de leverancier een vergoeding, wat betekent dat je geld krijgt voor stroom die niet wordt gebruikt.
De zonnepanelen hebben een terugverdientijd van tussen de 3 en 10 jaar. Het ligt aan de investering die gemaakt wordt wat de terugverdientijd zal zijn. Het terugverdienen van een grote investering zal wat langer duren dan een kleine investering, maar uiteindelijk zal er meer rendement worden behaald en meer duurzame energie worden opgewekt. Als je van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen, is het aan te raden om dit bij NuoVeni te doen. Al met al is het voor op de lange termijn dus daadwerkelijk voordelig om zonnepanelen aan te schaffen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *